Luhran käsityöpajan Arvot

Eläinten hyvinvointi, läpinäkyvä ja mahdollisimman ekologinen tuotanto ja tuotteidemme korkea laatu ovat tärkeimpiä arvojamme. Meille on tärkeää, että villalanka on tehty eläinten hyvinvointi edellä. Me hoidamme eläimiämme yksilöinä. Kerintätilanteet ovat rauhallisia ja mahdollisimman stressittömiä.

Maalaiselämä ja sen tuoma rauha kiehtoo meitä molempia.

Meille on tärkeää, että toimintamme on mahdollisimman läpinäkyvää. Siksi kerromme tuotteemme valmistuksesta yksityiskohtaisesti ja avoimesti. Jokainen tuote on valmistettu yksilöllisesti. Tiedämme, mistä eläimen villa on saatu, mitä eroavaisuuksia niillä on ja minkälaiseen käyttöön kunkin eläimen villa soveltuu parhaiten. Jos jokin juttu jäi askarruttamaan mieltäsi, ota meihin rohkeasti yhteyttä - vastaamme mielellämme!

Eläinten hyvinvointi

Eläinten hyvinvointi on meille ensiarvoisen tärkeää. Eläimet kuuluvat jokapäiväiseen arkeemme ja ovat rakkaita lemmikkejämme eivätkä vain villan tuottajia. Angorakanin villan lämpöarvo on huippuluokkaa ja on ihanan pehmeää. Angorakanin villan tuotannon maine on kuitenkin kärsinyt, sillä kerintätapa muualla maailmassa voi olla hyvinkin julma. Meillä kerintä tapahtuu lempeästi, jolloin kerintä ei aiheuta stressiä tai kipua eläimelle. Instagram-tilillämme kerromme ja kuvaamme käsityöpajamme arkea, tervetuloa mukaan!

Luhran Käsityöpajalla asuu yhdeksän lammasta ja kolme angorakania. Lampaamme ovat seurallisia ja hellyydenkipeitä. Ne ovat luottavaisia ja kiintyvät tuttuihin ihmisiin helposti. Angorakanimme ovat perusluonteeltaan kesyjä ja rauhallisia. Herttaisen suloisia rapsuteltavia! Tässä muutamia tilamme asukkaita.

Kaneli Pelvinen

Kaneli Pelvinen sai nimensä kuusivuotiaalta tytöltä, jonka mielestä Kaneli näyttää siltä, kuin se olisi juuri syönyt suklaata. Kaneli on kainuunharmasuuhi ja uteliaana seuraa minne tahansa.

Auli

Auli-lammas on koko porukan pomo. Se on lempeä äitihahmo, joka on taatusti ruoka-aikana kotona. Suomenlammasuuhi.

Ruusu

Ruusu on kainuunharmasuuhi ja kevään 2020 karitsa kuten Kanelikin. Ruusu on aina siellä missä tapahtuu. Se on Kaneli Pelvisen paras kaveri.

Alina

Alina on hieno nuori neito, jonka villa on koko porukan parhaimmistoa. Alina on suomenlammasuuhi. Alina on kuvassa oikealla.

Emma

Emma (kuvassa vasemmalla) on musta angorakaninaaras ja tietää oman paikkansa. Emma tekee aina oman päänsä mukaan mutta on kiltti ja hyvin käsiteltävä.

Pörrö

Pörrö on angorakaniuros – hyvin kiltti mutta äärimmäisen seikkailullinen. Kun häkki aukeaa, Pörrö olisi salamana lähdössä tutkimusmatkalle.